Het ontstaan van Kwaya

Kwaya is van een klein koor uitgegroeid tot volwaardig – met bestuur en alles. Maar hoe is dat nou allemaal zo gekomen?

Het ontstaan van Kwaya

Het initiatief van Kwaya kwam vanuit twee studenten aan het Utrechts Conservatorium – Loes van Hapert en Sam Haug.

Ga naar: Dirigenten en bestuur

Zij vonden het leuk om meer ervaring op te doen met koren dan de lessen die ze op school kregen. Ze begonnen in hun omgeving rond te vragen of medestudenten het leuk vonden om mee te doen in een koor. Dit breidde zicht uit tot mensen daarbuiten en uiteindelijk een meer solide variant: koor Kwaya.

Het Utrechts Conservatorium

Kwaya is ontstaan door en deels voor studenten van Opleiding Docent Muziek (ODM) aan het Conservatorium te Utrecht. Nog altijd zijn er nauwe banden met het conservatorium. Bijvoorbeeld door bestaande contacten met professionals afkomstig van het Conservatorium, of door koorleden die nog altijd – of weer – studeren aan het conservatorium. Kwaya heeft mensen nog verder aan mensen én muziek weten te binden en zo (mede – uiteraard) gezorgd voor twee nieuwe studenten aan het Utrechts Conservatorium, Opleiding Docent Muziek.

Ontwikkeling van het repertoire

Het repertoire verandert ieder jaar, afhankelijk van de wensen die vanuit het koor te horen waren het voorgaande jaar – we zingen tenslotte samen – en de mogelijkheden die in het nieuwe jaar in het verschiet liggen.

Ga naar: repertoire