Optreden 9 juli 2022

Muzikale Pelgrimstocht door Utrecht

Je bent van harte uitgenodigd op zaterdag 9 juli 2022 bij ons optreden! Ticketverkoop is gestart!

Datum: zaterdag 9 juli 2022
Aanvang: ~
19:00
Duur: 2,5 á 3 uur (met tussenstops – zie hieronder ook bij tips)

Het optreden bestaat uit 3 routes, met elk een eigen thema, die samenkomen in de Domkerk. Stap aan boord van onze pelgrimstocht, ervaar het ongewisse, voel de verrassing. In aanloop naar het optreden ontvangt u meer informatie rondom uw specifieke route.

🎫 Tickets! 🎫

LET OP! Via onderstaande buttons zet je automatisch 2 type tickets in je winkelmandje voor één van de routes. Verwijder het type dat je niet nodig hebt, en pas het aantal aan naar wens. Voor studenten: vergeet je studentenpas niet! Alle routes zijn prachtig; kiezen is een kunst – succes!

Route A

Thema: “Wie is de pelgrim?

Route A

Startlocatie: Geertekerk – eindlocatie Domkerk

Route B

Thema: “Wat beweegt de pelgrim?

Route B

Startlocatie: Neude Bibliotheek– eindlocatie Domkerk

Route C

Thema: “Wat nuttigt de pelgrim?

Route C

Startlocatie: Doopsgezinde kerk – eindlocatie Domkerk

Uitverkocht?

Is er een route uitverkocht? Probeer een andere. Elke route is prachtig en elke route eindigt met het eindoptreden van het complete koor in de Domkerk.

Tips:

  • Ga van tevoren naar het toilet
  • Neem water mee
Achtergrond: de pelgrim – toen en nu

We onderzoeken met ons publiek wat een pelgrim was, maar ook wat een pelgrim is. Is het iemand die doortrekt, voortgestuwd door innerlijke drang en een gevoel van ‘ik kan niet anders’? Utrecht bestaat 900 jaar; hoe zien wij de pelgrim tegenwoordig terug? De vluchteling, de student, of de expat: veel mensen passen in een modern pelgrims-jasje. Maar naast dat moderne perspectief heeft Utrecht een heel rijke geschiedenis en een veel nauwere band dan veel mensen weten met pelgrims, bijvoorbeeld via de pelgrimsroute naar de Santiago de Compostella.

In een wandeling door Utrecht komen we erachter wat een pelgrim is, wat een pelgrim beweegt en motiveert, en wat een pelgrim eet en drinkt – in moderne tijden én verleden.

Meer weten? Lees de blogpost over ons optreden