Aftermovie

Wat delen we?

En uitleg…

Van vrijdag 27 tot zondag 29-10-2023 hadden wij een koorweekend. Onmeunig gezellig, erg veel spelletjes en leuke workshops door koorleden zelf. Wat zijn we toch leuk eigenlijk!

Het was een diverse melting pot van alles en iedereen.

Twee nachten, drie dagen. En het was geweldig.

Friettafel

Wie “koorweekend” zegt, zegt “friettafel”. Want je kookt niet zomaar twee avonden voor meer dan veertig hongerige mensen. En al helemaal niet na de trektocht richting Ermelo. Hoeveel meter aluminiumfolie je daarvoor nodig hebt? Precies dertig. Rollen maar. Twee volle dozen friet en het was haast nog te weinig, want honger dat we hadden.

Wandelen

Kwaya zingt niet alleen. We gaan met elkaar naar de film, er wordt gesport, we lossen cryptogrammen op, spelen spelletjes, lezen boeken. En er is dus ook gewoon een wandelgroep. Na een aantal succesvolle voorgaande expedities, mochten de wandelschoenen natuurlijk niet ontbreken op de paklijst. Onze eigen alpinist in opleiding Fulco heeft speciaal voor ons weekend een tocht in elkaar gedraaid. Gepakt en gezakt gingen ze op weg, en kwamen ze een dikke tien kilometer later weer terug. Het zal ons niet verbazen als er onderweg een canon of twee werd gezongen.

En pas op voor de magische modder, hij is namelijk niet zo magisch als hij klinkt…
Er gaan geluiden van een huttentocht deze zomer. Zou het?

Jamsessie

Geen foto’s, wel van genoten. Mensen die niet op een cajon horen te zitten, mensen die daar iets meer horen. En iedereen zingt, uiteraard.

Eregast: Willem (dat is die kleine met die gele trui)

Silent disco

“Silent Disco” – een banger van een nummer – van zangeres Hannah en producer Baas Haug, moest natuurlijk leiden tot een échte silent disco.

Het is een welbekend gegeven dat Kwayanen kunnen feesten. Is het niet in ‘t Oude Pothuys, dan wel op Terschelling tijdens Oerol. We draaien onze hand er niet voor om, we kijken er niet van weg; waar gefeest wordt, floreert de Kwayaan. Maar ja, de volumeknop moest op de Aalbertshoeve op een gegeven moment wel op standje ‘klaar nu’. Geen probleem, dan trekken we gewoon veertig koptelefoons uit de koffer; deze tijger is niet te temmen. Twee avonden, drie muziekkanalen en heel wat late uurtjes verder, kunnen we met gemak zeggen dat wij ook silent kunnen discoën. PS: TEAM GROEN!!

Improvisatietheater

Niet denken dat we alleen maar kunnen zingen. Een van onze leden beoefent namelijk al ruim vijftien jaar theatersport. Wat voor sport? Theatersport. Niet met gewichten smijten op een podium, maar tandenfeeën vangen, niet-naar-behoren-functionerende huisdieren terugbrengen en breakdancen met bejaarden. Het is zo gek niet te bedenken of je improviseert het, laat dat maar over aan Arne en zijn Kwama’s.

Yoga – boksen – mediteren

Deze combinatie, uitgelegd door koorlid (én yogist, mediteur maar vooral ook bokser) Stefan. Ademhaling is alles, boksen is misschien niet wat je denkt dat het is. Genieten.

Heel veel spelletjes

Drie tassen vol kaart- en bordspelmeuk en meer dan genoeg tafels om op te spelen. Maar denk ook aan voetbal, ballonvolleybal (tijdens de silent disco).

“Homo Ludens”
– een wijs man ooit

Wat wil een mens nog meer?

Nagels lakken

Het lijkt een heuse traditie te worden, maar waar Kwayanen samenkomen, worden nagels gelakt. Niet alleen die van de dames; bij menig ander koorlid wint de nagellak vlot aan populariteit. Van diep rood tot glittergrijs; wij hebben je kleur. En vergeet de base coat niet, we zijn geen amateurs.

Een kappersbezoek met Champagne

Je moet het ervan nemen wanneer je er bent.

When in Ermelo…

Natuurlijk, hoe beter Ermeloën dan met een bezoek aan een luxueuze kapper? Dit is er niet zomaar eentje. Horen mijn oren daar het ontkurken van een fles? Ruikt mijn neus de zoete geur van champagne vermengd met verse macarons? Jawel, je zit in de kappersstoel bij [naam kapperszaak]. Drie Kwayanen gingen er onder het kappersmes.

Slakkenrijden (op Leon)

Je kinderen even zat? Laat dat maar aan menig babysitter of kinderoppas in het koor over. Je kind even kwijt zijn ging nog nooit zo makkelijk. Om hem even later met rode wangetjes terug te krijgen; die slaapt straks weer als een baby. Allemaal inbegrepen bij het weekend.

Kwanimatieteam – tot uw dienst.

Mensbeklimmen (op Timo)

Heb ik Timo nu op mijn rug, of hang ik op die van hem? Wacht, wat komt Isa doen?

Bonte avond

Heel bont, met niet op te noemen veel écht goeie acts… 🤯 Kwaya barst van het talent, dit weekend is het opnieuw bewezen.

Hartverwarmend en soms verwarmend hard.

Er werd minstens zo hard om als mét elkaar gegierd. Met tranen van het lachen, maar ook van oprechte ontroering. Lief en vrij, open en veilig; een kweekvijver om je creatieve wortels in te laten ontkiemen of floreren. We boffen maar met elkaar. Kijk de beelden er maar op na.

Samen zingen

Tja, je blijft toch een koor. We studeerden onder andere wéér een nieuw nummer in; het gaat steeds rapper lijkt het wel.

Tot slot

Een ode aan dit gezelschap 🌈waarin ook rust nemen mag en kan, je je kind gewoon even kwijt bent, je mag dansen zoals je wilt, je ook heus even mag snauwen en vooral vervolgens weer lief mag zijn (of in het geval van Maarten: sarcastisch).

En dus nu: vol nieuwe energie de repetities tegemoet. 🙏♥️ Opgeladen voor nieuwe donderdag-avonden repeteren leren we huiswaarts. 💪